תבשיל חזה עוף עם בורגול וירקות

6 מנות

המרכיבים

800 גרם פילה חזה עוף, חתוך לקוביות (3 ס”מ)
50 גרם שמן זית
50 גרם מיץ לימון טרי
1 כף כוסברה טחונה
1 קורט פפריקה מתוקה טחונה
¼ כפית כמון טחון
300 גרם בורגול, גס
100 גרם בצלים קלופים, חתוכים לרבעים
100 גרם גזר קלוף, חתוך גס
100 גרם קישואים, חתוכים גס
1 כפית מלח
1 קורט פלפל שחור טחון
1000 גרם מים
300 גרם רכז עגבניות
1 כף צנוברים, להגשה
50 גרם עגבניות טריות, ללא זרעים וחתוכות לקוביות קטנות, להגשה
1 גבעול פטרוזיליה טרייה, העלים בלבד, קצוצים, להגשה

אופן ההכנה

  1. מניחים קערה עמוקה על מכסה קערת הערבוב ושוקלים בה עוף, 20 גרם שמן זית, מיץ לימון טרי, כוסברה טחונה, פפריקה, וקורט כמון. שומרים בצד לשעתיים לפחות להשרייה.
  2. מניחים את סלסלת הבישול על מכסה קערת הערבוב, שוקלים בתוכה בורגול, שוטפים תחת זרם מים, מניחים אותה בקערה עמוקה ושומרים בצד לסינון.
  3. שמים בצלים, גזרים, קישואים, יתר 30 גרם שמן זית, מלח, פלפל וקורט כמון בקערת הערבוב וקוצצים 5 שניות/מהירות 5, מסירים את כוסית המדידה ומבשלים 8 דקות/120°C/מהירות 1. מעבירים לסלסלת הבישול עם הבורגול.
  4. יוצקים מים לקערת הערבוב, מכניסים את סלסלת הבישול עם הבורגול והירקות למקומה ומוסיפים מעל רכז עגבניות. מניחים את תושבת ומגש הוורומה במקומם, מניחים את העוף המתובל במגש הוורומה ומאדים 40 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 1.
  5. מסירים את יחידת הוורומה ושומרים בצד. מוציאים את סלסלת הבישול בעזרת המרית ושומרים בצד. מעבירים את הבורגול והעוף לקערת הגשה עמוקה, יוצקים את יתר הנוזל החם מעל ונותנים לו להיספג. זורים צנוברים, עגבניות חתוכות ופטרוזיליה טרייה קצוצה לפני ההגשה.