שייק פירות

4 כוסות

המרכיבים

350-450 גרם פירות טריים מעורבים קלופים, חתוכים במידת הצורך
200-300 גרם מיץ פירות (למשל תפוח, תפוז, ענבים, אננס, חמוציות)
50 גרם קוביות קרח
10 גרם מיץ לימון טרי (לבחירה)
1 כף סוכר (לבחירה)

אופן ההכנה

  1. שמים פירות טריים, מיץ פירות, קוביות קרח, מיץ לימון וסוכר בקערת הערבוב וטוחנים 5 שניות/מהירות 5, ומערבלים 1 דקה/מהירות 10. מגישים מיד.

FEINTIP

  • לתוצאות הטובות ביותר השתמשו בפירות בשלים. אם צריך, הוסיפו סוכר.
  • מיץ לימון עוזר לשמור על צבעים בוהקים ומוסיף טעם.
  • החליפו פירות טריים בפירות קפואים. קלפו את הפירות וחיתכו גס, הניחו את חתיכות הפרי על מגש נפרדות זו מזו, הקפיאו ואז הכינו את המתכון או העבירו לשקית הקפאה לשימוש עתידי.
  • כשאתם משתמשים בעיקר בפירות קפואים, הפשירו אותם חלקית לפני ההכנה ווותרו על קוביות הקרח.
  • כשאתם משתמשים בפירות עסיסיים מאוד כמו מלון או אבטיח, הגדילו את משקל הפירות ל-500 גרם והפחיתו את משקל המיץ ל-150 גרם.
  • כשאתם משתמשים בפירות מוצקים כמו בננות, הפחיתו את משקל הפירות ל-350 גרם והגדילו את משקל המיץ ל-300 גרם.