ריזוטו עם גבינת פרמזן

4 מנות

המרכיבים

40 גרם גבינת פרמזן, חתוכה לקוביות (3 ס”מ)
1 בצלצל שאלוט קלוף (30 גרם בערך)
40 גרם חמאה
10 גרם שמן זית איכותי
320 גרם אורז לריזוטו (למשל קרנרולי או ארבוריו), המתאים לבישול של 14-15 דקות (ראו טיפ)
780 גרם מים
1 כפית גדושה מחית ציר, בשר או ירקות, תוצרת בית (ראו פרק מתכוני בסיס) או 1 קובייה להכנת ציר (ל-0.5 ליטר ציר) (ראו טיפ)
0.5-1 כפית מלח, או לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. שמים גבינת פרמזן בקערת הערבוב וטוחנים 10 שניות/מהירות 10. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
  2. שמים בצלצל שאלוט בקערת הערבוב וקוצצים 5 שניות/מהירות 5. דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב.
  3. מוסיפים 20 גרם חמאה ושמן זית ומבשלים 3 דקות/C°120/מהירות 1.
  4. מוסיפים אורז לריזוטו ומבשלים 3 דקות/C°120/נגד כיוון השעון/מהירות 1, ללא כוסית המדידה.
  5. מוסיפים 60 גרם מים ומבשלים 1 דקה/C°100/ נגד כיוון השעון /מהירות 1, ללא כוסית המדידה.
  6. מוסיפים את יתר המים, מחית ציר ומלח ומגרדים את תחתית קערת הערבוב בעזרת המרית כדי לשחרר את האורז. מבשלים 12-13 דקות/C°100/ נגד כיוון השעון /מהירות 1, מניחים את סלסלת הבישול במקום כוסית המדידה על מכסה קערת הערבוב למנוע התזות. ממתינים דקה, מעבירים לקערת הגשה. בעזרת המרית, מערבבים פנימה את יתר 20 גרם החמאה ואת גבינת הפרמזן המגוררת ומגישים מיד.

FEINTIP

  • הריזוטו במיטבו כשהוא מוגש מיד.
  • התאימו את זמן הבישול למשך זמן המצוין על גבי אריזת האורז.
  • ספיגת הנוזלים עשויה להשתנות בהתאם לסוג האורז. אם הריזוטו נראה יבש, הוסיפו נוזלים.
  • כלל אצבע להכנת מתכון ריזוטו משלכם: על כל 100 גרם אורז לריזוטו השתמשו ב-250 גרם מים, בשילוב עם מחית ציר. כמות האורז המרבית שאפשר לבשל בבת אחת היא 500 גרם. זכרו שהוספת מרכיבים אחרים (למשל פיטריות) תוסיף נפח לתבשיל, לכן התאימו את כמות האורז בהתאם.
  • השתמשו ב-2 כפות אבקת מרק במקום 1 כפיות מחית ציר או 1 קוביות להכנת ציר (2 כפות אבקת מרק המיועדות להכנת 0.5 ליטר ציר)