ריבת תותים

כ – 450 גרם

המרכיבים

500 גרם תותים, חצויים
20 גרם מיץ לימון
375 גרם סוכר

אופן ההכנה

  1. שמים תותים, מיץ לימון וסוכר בקערת הערבוב. מניחים את יחידת הוורומה ללא המכסה במקום כוסית מדידה על קערת הערבוב ומבשלים 35-40 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות1 (ראו טיפים).
  2. בוחנים את נקודת הקרישה של הריבה (ראו טיפים), יוצקים לצנצנות מעוקרות וסוגרים מיד את המכסים המתברגים. הופכים את הצנצנות ל-10 דקות ואז הופכים אותן חזרה ומצננים. מגישים או מאחסנים במקום קריר ויבש.

FEINTIP

  • ריבת פטל: החליפו את התותים ב 500 גרם פטל. הפחיתו את זמן הבישול ל 8-10 דקות בהתאם למרקם הרצוי.
  • ריבת פירות יער: השתמשו ב 250 גרם תותים ו-250 גרם פטל והפחיתו את זמן הבישול ל 25-30 דקות.