רוטב חרדל וחומץ בלסמי

כ – 350 גרם

המרכיבים

240 גרם שמן זית איכותי

50 גרם חרדל גרגרים

50 גרם חומץ בלסמי

2 כפיות סוכר (לבחירה)

2 כפות תערובת עשבי תיבול יבשים (למשל בזיליקום, אורגנו, תימין, רוזמרין)

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

  1. מניחים קנקן על מכסה קערת הערבוב, שוקלים בו שמן ושומרים בצד.
  2. שמים חרדל גרגרים, חומץ בלסמי, סוכר, תערובת עשבי תיבול יבשים, מלח, ופלפל שחור בקערת הערבוב ומערבבים 30 שניות/מהירות 4.
  3. מערבבים 3 דקות/מהירות 4. יוצקים באטיות תוך כדי הערבוב, את השמן על המכסה של הקערה כדי שיוכל לטפטף בזרם דק סביב כוסית המדידה אל הלהבים המסתובבים. מגישים או מעבירים לצנצנת אטומה ומאחסנים במקרר.

FEINTIP

  • השתמשו ברוטב לתיבול סלטים של עלים ירוקים או סלטים שיש בהם ירקות ופירות טריים קצוצים.
  • הרוטב נשמר מספר שבועות במקרר.