רוטב וניל (קרם אנגלז)

4 מנות

המרכיבים

300 גרם חלב
4 חלמונים
1 קורט מלח (לבחירה)
50 גרם סוכר
½ מקל וניל

אופן ההכנה

  1. מציבים את פרפר ההקצפה במקומו על סכין הערבוב. שמים חלב, חלמונים, מלח וסוכר בקערת הערבוב. חוצים מקל ווניל לאורכו ומגרדים מתוכו את הגרגרים. מוסיפים את הגרגרים ומקל הווניל לקערת הערבוב ומחממים 7 דקות/°C80/נגד כיוון השעון/מהירות 2. מוזגים את הרוטב לקערה, נפטרים ממקל הווניל ומגישים חם או קר.

FEINTIP

  • רוטב זה הוא נוזלי ומסמיך מעט כשהוא מתקרר. אם הוא נראה נוזלי מדי, הסמיכו אותו עוד 2 דקות.
  • החליפו את מקל הווניל ו 50- גרם סוכר ב 50- גרם סוכר וניל תוצרת בית.
  • הגישו את הרוטב עם גלידת שוקולד, קראמבל פירות, שטרודל תפוחים, פודינג או כופתאות מתוקות.
  • הגישו את הרוטב קר יחד עם רוטב פירות יער אדומים מעל פירות טריים