רוטב הולנדז

כ – 350 גרם

המרכיבים

250 גרם חמאה לא מלוחה, חתוכה לקוביות
50 גרם מים
1 כף מיץ לימון טרי
3 חלמונים
½ כפית מלח
1 קורט פלפל טחון

אופן ההכנה

  1. שמים חמאה בקערת הערבוב וממיסים 4 דקות/C°70/מהירות 2. מעבירים לקנקן ושומרים בצד.
  2. מציבים את פרפר ההקצפה במקומו על סכין הערבוב. שמים מים, מיץ לימון, חלמונים, מלח ופלפל בקערת הערבוב ומחממים 2 דקות/C°70/מהירות 4.
  3. מערבבים 4-5 דקות/C°70/מהירות 4, תוך כדי מזיגה איטית מאוד של החמאה המומסת על מכסה קערת הערבוב, כדי שתוכל לטפטף סביב כוסית המדידה בזרם דק אל הלהבים המסתובבים ליצירת רוטב אחיד וחלק. מגישים מיד.

FEINTIP

  • אם הרוטב נראה דליל מדי, האריכו את שלב 3.
  • אם הרוטב מסמיך מדי, הסיפו 2 כפות מים וערבבו 30 שניות/C°70/מהירות 2 לפני ההגשה.
  • רוטב הולנדז מתאים לאספרגוס מאודה, תפוחי אדמה קטנים, ירקות או דגים. ראשית אדו את המנה, לאחר מכן הכינו את רוטב ההולנדז והגישו חם.
  • מומלץ להגיש רוטב הולנדז מיד עם סיום הכנתו. במידה ונותר רוטב, חממו שוב במכשיר Thermomix® ב-C°70 לפני ההגשה.