רוטב בשמל

כ – 580 גרם

המרכיבים

40 גרם חמאה
40 גרם קמח לבן
500 גרם חלב
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור טחון
¼ כפית אגוז מוסקט טחון (לבחירה)

אופן ההכנה

  1. שמים חמאה בקערת הערבוב וממיסים 3 דקות/C°100/מהירות 1.
  2. מוסיפים קמח ומבשלים 3 דקות/C°100/מהירות 1.
  3. מוסיפים חלב, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומבשלים 6 דקות/C°90/מהירות 4. מגישים מיד את רוטב הבשמל או משתמשים על פי הצורך.

FEINTIP

  • גרסה מהירה: שימו את כל המרכיבים בקערת הערבוב ובשלו 7 דקות/C°90/מהירות 4. לגרסה המקורית יש טעם עשיר יותר, אך גם הגרסה המהירה מספקת.
  • רוטב בשמל יכול לשמש להקרמה, למילוי לזניה או למילוי מאפי בצק עלים.