קצפת

200-600 גרם

המרכיבים

200-600 גרם שמנת מתוקה, 30% שומן לפחות, קרה

אופן ההכנה

  1. מציבים את פרפר ההקצפה במקומו על סכין הערבוב.
  2. יוצקים שמנת לקערת הערבוב ומקציפים מהירות 3, מבלי לקבוע זמן, עד שמגיעים למידת היציבות הרצויה, משגיחים בתשומת לב כדי שלא להקציף יתר על המידה.
  3. משתמשים בקצפת לפי הצורך.

FEINTIP

  • זמן ההקצפה תלוי בטמפרטורה, בתכולת השומן ובכמות השמנת.
  • הקפידו לא להקציף יותר מדי כדי שהקצפת לא תהפוך לחמאה. השגיחו היטב מבעד לחור שבמכסה קערת הערבוב, והקשיבו אם קול ההקצפה משתנה.
  • טמפרטורת השמנת לפני ההקצפה צריכה להיות 5-6°C, וקערת הערבוב צריכה להיות קרה ככל האפשר.
  • ככל שתכולת השומן גבוהה יותר, יהיה לכם קל יותר להקציף את השמנת למרקם יציב.ֿ
  • לתוצאות הטובות ביותר השתמשו בכמות של 200-600 גרם שמנת.