קצף חלבוני ביצים

כ – 500 גרם

המרכיבים

4 חלבוני ביצה

אופן ההכנה

  1. מציבים את פרפר ההקצפה במקומו על סכין הערבוב בקערת הערבוב כשהיא נקייה מאוד (ראו טיפים). שמים חלבוני ביצים בקערת הערבוב ומקציפים 4 דקות/מהירות 5.3 או עד שמתקבל קצף יציב. משתמשים בקצף חלבוני ביצים לפי הצורך.

FEINTIP

  • קערת הערבוב ופרפר ההקצפה צריכים להיות נקיים לחלוטין, ללא משקעים שומניים.
  • לתוצאות הטובות ביותר הקציפו חלבונים מביצים בנות 14-7 ימים לערך.
  • לקצף יציב יותר הוסיפו קורט מלח או כמה כפיות סוכר במהלך תהליך ההקצפה.