קציצות בשר ברוטב עגבניות עשיר

6 מנות

המרכיבים

800 גרם בשר בקר טחון
2 כפיות מלח
1 קורט פלפל שחור טחון
1 קורט קינמון טחון
שמן זית איכותי, לשימון
200 גרם בצלים קלופים, חתוכים לרבעים
100 גרם גזר קלוף, חתוך גס (לבחירה)
45 גרם שמן חמניות
400 גרם שימורי עגבניות מרוסקות
70 גרם רכז עגבניות
2 כפות רכז רימונים (לבחירה)
150 גרם מים
2 כפיות קורנפלור

אופן ההכנה

  1. שמים בשר טחון, כפית מלח, פלפל וקינמון בקערת הערבוב ומערבבים 10 שניות/מהירות 3. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
  2. משמנים את תושבת ומגש הוורומה ושומרים בצד. מעצבים מתערובת הבשר בידיים משומנות כדורי בשר (Ø 2 ס”מ) ומחלקים אותם בין תושבת ומגש הוורומה. שומרים את יחידת הוורומה בצד.
  3. שמים בצלים, גזרים ושמן חמניות בקערת הערבוב וקוצצים 3 שניות/מהירות 4, מסירים את כוסית המדידה, ומבשלים 8 דקות/C°120/מהירות 1.
  4. מוסיפים עגבניות מרוסקות, רכז עגבניות, רכז רימונים, כפית מלח ו-100 גרם מים, מניחים את יחידת הוורומה במקומה על מכסה קערת הערבוב ומבשלים 25 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 1. ממיסים קורנפלור עם 50 גרם מים בקערה קטנה.
  5. מסירים את יחידת הוורומה ומעבירים את כדורי הבשר לקערת הערבוב יחד עם הרוטב. מוסיפים את בלילת הקורנפלור ומבשלים 8 דקות/C°100/מהירות בחישה עדינה. מגישים מיד.

FEINTIP

  • הגישו את כדורי הבשר עם אורז.