קטשופ

כ – 1200 גרם

המרכיבים

1000 גרם עגבניות בשלות, חתוכות לרבעים, או 1000 גרם שימורי עגבניות שלמות
180 גרם פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
130 גרם בצלים אדומים קלופים
2 שיני שום קלופות
100 גרם חומץ
1 עלה דפנה
1 קורט אגוז מוסקט טחון
¼ כפית פלפל שחור טחון
½-¼ כפית אבקת צ’ילי
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
100 גרם דבש

אופן ההכנה

  1. שמים עגבניות, פלפל אדום, בצל, שיני שום ו-50 גרם חומץ בקערת הערבוב וקוצצים 5 שניות/מהירות 7.
  2. מוסיפים עלה דפנה ומבשלים 40 דקות/°C100/מהירות 2, מניחים את סלסלת הבישול במקום כוסית המדידה על מכסה קערת הערבוב למניעת התזות.
  3. נפטרים מעלה הדפנה ומוסיפים את יתר 50 גרם החומץ, אגוז מוסקט, פלפל שחור, אבקת צ’ילי, פפריקה, מלח ודבש. מניחים את כוסית המדידה במקומה על המכסה ומבשלים 15 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 1. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מערבבים 1 דקה / מהירות 3-7, מגבירים את המהירות בהדרגה. מעבירים לצנצנות או בקבוקים מעוקרים ואוטמים במכסים. מצננים, מגישים או מאחסנים במקרר.

FEINTIP

  • במידה והבקבוקים נקיים מאוד ונשטפו במים רותחים תוכלו לאחסן את הקטשופ במקרר עד 3 חודשים.
  • אם הקטשופ נראה נוזלי מדי אחרי הבישול בשלב 3 הסמיכו אותו עוד 10 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 1 או למשך זמן ארוך יותר עד שתגיעו לסמיכות הרצויה.
  • טעם הקטשופ משתבח עם הזמן. אם אפשרי, מומלץ לשמור במקרר שבועיים לפני ההגשה.