צ’אטני מנגו

כ- 1 ק”ג

המרכיבים

1 כף גרגרי פלפל סצ’ואן או 2 כפיות גרגרי פלפל שחור + 1 כפית קליפת לימון מגוררת דק
2 שיני שום קלופות
10 גרם ג’ינג’ר טרי קלוף, חתוך לפרוסות דקות
80 גרם בצלים קלופים, חצויים
20 גרם מים
250 גרם סוכר קנים (ראו טיפ)
700 גרם מנגו, בשר הפרי בלבד, חתוך גס
120 גרם חומץ
1 כפית מלח
½ כפית כורכום טחון
100 גרם צימוקים

אופן ההכנה

  1. שמים גרגרי פלפל בקערת הערבוב וקולים דקות/טמפרטורת וורומה/נגד כיוון השעון/מהירות 1טוחנים 25 שניות/מהירות 10. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
  2. שמים שיני שום וג’ינג’ר בקערת הערבוב וקוצצים שניות/מהירות 8. דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב.
  3. מוסיפים בצלים וקוצצים שניות/מהירות 5. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
  4. שמים מים וסוכר בקערת הערבוב ומבשלים דקות/100°C/מהירות
  5. מוסיפים את גרגרי הפלפל הקלויים, תערובת ג’ינג’ר ובצל, מנגו, חומץ, מלח, כורכום וצימוקים ומבשלים 45 דקות/100°C/מהירות 1, מניחים את סלסלת הבישול במקום כוסית המדידה על מכסה קערת הערבוב למנוע התזות.
  6. מסירים את סלסלת הבישול, מניחים את כוסית המדידה במקומה ומערבבים 10שניות/מהירות 4. יוצקים לשתי צנצנות מעוקרות עם מכסים מתברגים וסוגרים מיד. הופכים את הצנצנות ל-10 דקות ואז הופכים אותן חזרה. מצננים ומגישים או מאחסנים במקום קריר ויבש.

FEINTIP

  • הגישו עם גבינה קשה או כרוטב לבשר או דגים או לצד מנת קארי הודי.
  • לאחר הפתיחה, אחסנו במקרר.
  • החליפו את המנגו בתפוחים, אגסים, שזיפים, אפרסקים או פפאיה.
  • החליפו סוכר קנים בסוכר חום או סוכר דקלים