פלאפל

35 קציצות

המרכיבים

270 גרם פולי פול יבש, מושרים ללילה ומסוננים
90 גרם גרגירי חומוס יבש, מושרים ללילה ומסוננים
8 שיני שום קלופות
300 גרם בצלים, קלופים, חתוכים לרבעים
5 גבעולי כוסברה טרייה, קצוצים גס
10 גבעולי פטרוזיליה טרייה, העלים בלבד
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
2 כפיות קמח לבן
1/2 כפית כמון טחון
1 כפית גרגירי כוסברה טחונים
1 כפית אבקת סודה לשתייה
3 כפיות אבקת אפייה
שמן חמניות לטיגון

אופן ההכנה

  1. שמים בקערת הערבוב פול מסונן, חומוס מסונן, שום, בצלים, כוסברה טרייה, פטרוזיליה, מלח, פלפל, קמח, כמון, כוסברה טחונה, אבקת סודה לשתייה ואבקת אפייה וקוצצים 30 שניות/מהירות 4-9, מגבירים את המהירות בהדרגה, ועוד 1 דקה 30 שניות/מהירות 9, נעזרים במרית במהלך הקיצוץ. מעבירים לקערה ומצננים שעה במקרר.
  2. מחממים שמן בסיר המתאים לטיגון עמוק. חופנים כף מהתערובת ובעזרת כף שניה מעצבים לכדור ומעבירים לשמן החם. מטגנים את כדורי הפלאפל עד שהם שחומים-זהובים ופריכים. מספיגים על נייר מגבת. מגישים חם.

FEINTIP

  • כמות השמן תלויה בגודל הסיר. השמן צריך לכסות את הפלאפל בזמן הטיגון.
  • הגישו עם סלט טחינה, ממרח חומוס, סלט ירקות או כפי שאתם אוהבים.