פיצה מרגריטה

4 מנות

המרכיבים

בצק פיצה

30 גרם שמן זית איכותי, ועוד לשימון
220 גרם מים, בטמפרטורת חדר
1 כפית סוכר
20 גרם שמרים טריים, מפוררים, או 2 כפיות שמרי בזק יבשים (8 גרם)
400 גרם קמח לחם, ועוד לקימוח
1 כפית מלח

ציפוי מרגריטה

200 גרם כדורי גבינת מוצרלה טרייה, חתוכים גס
250 גרם שימורי עגבניות קצוצות
¼-⅓ כפית מלח, או לפי הטעם
1 כף שמן זית איכותי
10-15 עלי בזיליקום טריים, קרועים גס

אופן ההכנה

בצק פיצה

  1. משמנים קלות קערה גדולה ושומרים בצד. שמים מים, סוכר ושמרים בקערת הערבוב ומערבבים 20 שניות/מהירות 2.
  2. מוסיפים קמח לחם, שמן זית ומלח ולשים 2 דקות/מצב לישה. מעבירים את הבצק לקערה המשומנת ומעצבים לכדור. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו (כשעה).

פיצה מרגריטה

  1. מחממים מראש תנור ל-C°230. מרפדים תבנית אפייה (40 ס”מ X 35 ס”מ) בנייר אפייה או משמנים קלות בשמן זית.
  2. שמים גבינת מוצרלה בקערת הערבוב וקוצצים 3 שניות/מהירות 5. מעבירים לסלסלת הבישול ומניחים לה להגיר נוזלים ל-10 דקות.
  3. מעבירים את הבצק לתבנית האפייה ומשטחים כך שיכסה את התבנית בעזרת קצות אצבעות משומנות ומתיחות עדינות. יוצרים מהבצק שוליים מוגבהים סביב שולי התבנית.
  4. מפזרים את העגבניות הקצוצות וגבינת המוצרלה מעל הבצק ומפזרים מלח, שמן זית ו-5-7 עלי בזיליקום קרועים. אופים את הפיצה במשך 20 דקות (C°230). מפזרים עוד 5-8 עלי בזיליקום קרועים (לפי טעמכם) מעל לפיצה ומגישים חם.

FEINTIP

  • אם תרצו, תוכלו לרדד את בצק הפיצה על משטח מקומח בעזרת מערוך, ולהעבירו לתבנית האפייה.
  • הכינו מהבצק 4 פיצות אישיות עגולות. איטלקים אופים אותן אחת בכל פעם וחולקים יחד כל פיצה ברגע שהיא יוצאת מהתנור.
  • בשלב 2 שמנו קלות את הניילון הנצמד כדי שלא יידבק לבצק התופח.
  • אם גבינת המוצרלה יבשה אין צורך שתניחו לה להגיר נוזלים.
  • אם בעגבניות הקצוצות יש נוזלים רבים, סננו בסלסלת הבישול לפני פיזורן על הבצק.