עוגת תפוחים

8 פרוסות

המרכיבים

130 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות, ועוד לשימון
3-4 תפוחי גרני-סמית’ (כ-180 גרם כל אחד)
3 ביצים
150 גרם סוכר
200 גרם קמח לבן
1 כף אבקת אפייה (15 גרם)
1 קורט מלח
30 גרם אבקת סוכר, לעיטור

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180°C. משמנים תבנית עגולה (26-28 Ø ס”מ) ושומרים בצד.
  2. קולפים תפוחים, חותכים לרבעים ונפטרים מהליבה והגרעינים. בסכין חדה, חורצים חריצים מקבילים בצדם החיצוני של רבעי התפוחים, חותכים אך נזהרים שלא לחתוך עד הסוף. שומרים בצד.
  3. שמים חמאה, ביצים, סוכר, קמח, אבקת אפייה ומלח בקערת הערבוב ומערבבים 20 שניות/מהירות 6. מעבירים את הבלילה לתבנית ומחליקים את פניה בעזרת המרית. מניחים את רבעי התפוח מעל הבלילה, זה ליד זה, כשהחתכים פונים מעלה.
  4. אופים 30-40 דקות (180°C) או עד ששיפוד שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים בתבנית כ-10 דקות ומעבירים לצלחת הגשה. זורים אבקת סוכר ומגישים.

FEINTIP

  • במידה ותרצו, תוכלו להשאיר את התפוחים לא קלופים.
  • אם אתם משתמשים בתבנית בקוטר קטן יותר האריכו את זמן האפייה (למשל 40-45 דקות לתבנית Ø 24 ס”מ) והקטינו את מספר התפוחים בהתאם לקוטר העוגה.