עוגת תמרים ואגוזי מלך

12 מנות

המרכיבים

220 גרם חמאה, חתוכה לקוביות, ועוד לשימון
220 גרם קמח לבן, ועוד לקימוח
100 גרם אגוזי מלך, קלופים
190 גרם תמרים מגולענים
190 גרם מים
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון טחון
1 כפית מלח
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל איכותית
165 גרם סוכר
140 גרם סילאן

כלי עזר: תבנית טבעתית  (22-24 Ø ס”מ), צלחת הגשה

אופן ההכנה

  1. 1.מחממים תנור ל-C°180 . משמנים תבנית טבעתית (22-24 Ø ס”מ) ומקמחים. שומרים בצד.

    2.שמים אגוזי מלך בקערת הערבוב וקוצצים 2 שניות/מהירות 5. מעבירים לקערה ושומרים בצד.

    3.שמים תמרים ומים בקערת הערבוב ומחממים 3 דקות/C°70/מהירות 3. דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב.

    4.מוסיפים קמח, , אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון, מלח, חמאה, ביצה, תמצית וניל וסוכר ומערבבים 40 שניות/מהירות 6.

    5.מוסיפים 60 גרם מאגוזי המלך הקצוצים ומערבבים בעזרת המרית. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 45 דקות (C°180) או עד ששיפוד הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מניחים לעוגה להצטנן כ-20 דקות ומעבירים לצלחת הגשה.

    6.יוצקים סילאן מעל העוגה ובוזקים את יתר 40 גרם האגוזים הקצוצים לפני ההגשה.

FEINTIP

  • החליפו את אגוזי המלך באגוז אחר שאתם אוהבים.