עוגת שוקולד

12 פרוסות

המרכיבים

150 גרם חמאה, חתוכה לקוביות, ועוד לשימון
6 ביצים מופרדות
1 קורט מלח
200 גרם סוכר
250 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
50 גרם קמח לבן

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-°C200. משמנים תבנית קפיץ עגולה (Ø 22 ס”מ) ושומרים בצד.
  2. מציבים את פרפר ההקצפה במקומו על סכין הערבוב. שמים חלבוני ביצים ומלח בקערת הערבוב ומקציפים 6 דקות/מהירות 3.5 או עד שמתקבל קצף יציב.
  3. מוסיפים 20 גרם סוכר ומערבבים 20 שניות/מהירות 3.5. מוציאים את פרפר ההקצפה. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
  4. שמים את יתר 180 גרם הסוכר, חלמוני ביצים וחמאה בקערת הערבוב ומבשלים 6 דקות/70°C/מהירות 4.
  5. מוסיפים שוקולד מריר, ממתינים כמה שניות שהשוקולד יתרכך ומערבבים 20 שניות/מהירות 5.
  6. מוסיפים קמח ומערבבים 10 שניות/מהירות 5.
  7. מציבים את פרפר ההקצפה במקומו על סכין הערבוב. מוסיפים את קצף החלבונים ומערבבים 15 שניות/מהירות 2.5. מעבירים את בלילת העוגה לתבנית.
  8. אופים 10-15 דקות (C°200). מצננים את העוגה כ-5 דקות בתבנית ומגישים חמים או קר.

FEINTIP

  • במידה ואתם משתמשים בשוקולד המכיל 70% אחוזי קקאו או יותר, הפחיתו את כמותו ל-200 גרם.
  • בשל שיטת הערבוב וזמן האפייה הקצר מתקבל מרקם של מוס במרכז. אם תעדיפו עוגה מוצקה יותר, אפו 20-25 דקות (°C180).
  • הגישו את העוגה חמימה עם גלידת וניל.