עוגיות פיצפוצי שוקולד

30 יחידות

המרכיבים

140 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
130 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר
100 גרם סוכר חום
1 ביצה
2 כפיות סוכר וניל תוצרת בית או 1 כפית תמצית וניל טבעית
180 גרם קמח לבן
½ כפית סודה לשתייה
½ כפית אבקת אפייה
1 קורט מלח

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל- C°180. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה ושומרים בצד.
  2. שמים שוקולד מריר בקערת הערבוב וקוצצים 3-6 שניות/מהירות 6. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
  3. שמים חמאה, סוכר, סוכר חום, ביצה וסוכר וניל בקערת הערבוב ומערבבים 2 דקות/מהירות 3.
  4. מוסיפים קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה ומלח ומערבבים 40 שניות/מהירות 4.
  5. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים 30 שניות/מהירות 2. יוצרים מהבצק בעזרת שתי כפיות כדורים בגודל אגוז מלך ומניחים אותם במרחק 5 ס”מ זה מזה על תבניות האפייה. אופים תבנית אפייה אחת אחרי השנייה, כל אחת 10-12 דקות (C°180) עד שצבע העוגיות הופך שחום-זהוב. מצננים על רשת צינון לפני הגשה או מאחסנים במכל אטום.

FEINTIP

  • בשלב 5, הוסיפו כ-30 גרם אגוזים קצוצים או צימוקים בנוסף לשוקולד.