סנטיאגו טורט

קוטר 24

המרכיבים

1/4 1כוסות (250 גרם) סוכר לבן

1/4 2 כוסות (250 גרם) שקדים מולבנים, מוקפאים

קליפה מגוררת מלימון אחד

4 ביצים

חמאה לשימון התבנית

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180°C. משמנים היטב תבנית עוגה קפיצית בקוטר 24 ס”מ ושומרים בצד.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס סוכר טוחנים 30 שניות/מהירות 10. מוציאים מהקערה 2 כפות סוכר טחון ושומרים בצד.
  3. מוסיפים לקערת התרמומיקס שקדים וטוחנים 10 שניות/מהירות 8.
  4. מוסיפים את קליפת הלימון וטוחנים 10 שניות/מהירות 10.
  5. מוסיפים את הביצים ומערבבים 15 שניות/מהירות 4.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת ומכניסים לתנור החם לאפייה למשך 30 דקות. מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים לחלוטין ומקשטים בשתי כפות אבקת הסוכר השמורות בצד. שומרים מכוסה היטב מחוץ למקרר, ומגישים בטמפרטורת החדר.

FEINTIP

  • החליפו את קליפת הלימון בקליפת תפוז או שלבו בין שתיהן.
    העוגה תצא נמוכה, וזה בסדר.