סמיפרדו חלבה ופירות יער

10 מנות

המרכיבים

400 גרם קרם קוקוס (ראו טיפ)

1 כף זרעי שומשום

70 גרם פיסטוקים קלופים לא מלוחים

150 גרם טחינה גולמית

120 גרם דבש, או לפי הטעם

2 כפיות תמצית וניל טבעית

150 גרם יוגורט סמיך, מסונן

180 גרם תערובת פירות יער קפואים (למשל פטל, תותים, אוכמניות)

65 גרם גרגירי רימון, לעיטור (כשלא בעונה ניתן להשתמש בפירות יער קפואים/טריים)

חלקי thermomix: כוסית המדידה, פרפר ההקצפה, מרית

מכשירי מטבח: מקפיא, מקרר

כלי עזר: תבנית סיליקון בצורת חצי כדור (Ø 20 ס”מ, 1 ליטר), צלחת הגשה

אופן ההכנה

  1. מצננים קרם קוקוס במקפיא לשעה (ראו טיפ).
  2. שמים זרעי שומשום בקערת הערבוב וקולים 5 דקות/120°C/מהירות 2. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
  3. שמים פיסטוקים בקערת הערבוב וקוצצים 3 שניות/מהירות 7, מעבירים לקערה ושומרים בצד.
  4. שמים טחינה גולמית, קרם קוקוס מצונן, 70 גרם דבש ווניל בקערת הערבוב ומערבבים 2 דקות/מהירות 4.
  5. מציבים את פרפר ההקצפה במקומו על סכין הערבוב. מוסיפים 35 גרם מהפיסטוקים הקצוצים ויוגורט ומערבבים 15 שניות/מהירות 3. מסירים את פרפר ההקצפה. מעבירים את התערובת לתבנית סיליקון עגולה בנפח 1 ליטר. (ניתן להשתמש בתבנית אחרת בנפח זהה)
  6. שמים פירות יער קפואים ויתר 50 גרם הדבש בקערת הערבוב, מערבבים 30 שניות/מהירות 6, נעזרים במרית.
  7. דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב ומערבבים שוב 30 שניות/מהירות 6, נעזרים במרית.
  8. מוסיפים את תערובת פירות היער לתבנית הסיליקון שבה תערובת החלבה ומערבבים במזלג ליצירת דוגמת שיש. מכסים ומקפיאים למשך 3 שעות לפחות או למשך לילה.
  9. מוציאים את הסמיפרדו מהמקפיא, הופכים על צלחת הגשה ומעטרים ביתר הפיסטוקים הקצוצים, זרעי השומשום הקלויים וגרגירי רימון. מעבירים למקרר עד שהוא רך מספיק לחיתוך ומגישים.

FEINTIP

  • השתמשו בקרם קוקוס טבעי 100%; קרם קוקוס שיש בו חומרים מייצבים עלול לגרום לתערובת להיפרד לשכבות נוזל שומני ונוזל מימי.
  • אל תצננו במקפיא את קרם הקוקוס יתר על מידה כדי שלא יקפא.