סמבוסק גבינה

35 יחידות

המרכיבים

בצק

300 גרם קמח לבן
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
50 גרם שמן
100 גרם מים
1½ כפיות מלח

מילוי

110 גרם גבינת ג’יבנה, חתוכה לקוביות (3 ס”מ) או 110 גרם מוצרלה חצי קשה, חתוכה לקוביות (3 ס”מ)
110 גרם גבינה צהובה קשה, חתוכה לקוביות (3 ס”מ)
2 ביצים
8 גבעולי פטרוזיליה טרייה, העלים בלבד
½ כפית פלפל לבן טחון
1 קורט אגוז מוסקט טחון (לבחירה)

הרכבה וטיגון

קמח לבן, לקימוח
שמן חמניות, לטיגון עמוק

אופן ההכנה

בצק

  1. שמים קמח, חמאה, שמן מים ומלח בקערת הערבוב ולשים 1 דקה ו-30 שניות/מצב לישה. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ושומרים בצד כשעה לפחות.

מילוי

  1. שמים גבינת ג’יבנה וגבינה צהובה בקערת הערבוב וקוצצים 10 שניות/מהירות 6.
  2. מוסיפים ביצים, פטרוזיליה, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים 15 שניות/מהירות 5.

הרכבה וטיגון

  1. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים. מרדדים במערוך על משטח מקומח קלות כל אחד מחלקי הבצק (לעובי 2 מ”מ). קורצים מהבצק בעזרת קורץ עוגיות עיגולים (Ø 7-8 ס”מ). מניחים ½ כפית מהמילוי במרכז כל עיגול ומקפלים צד אחד מעל המילוי ליצירת סהרון. מהדקים את השוליים בצביטות או בלחיצות מזלג.
  2. מחממים שמן לטיגון במחבת עם ציפוי מונע הידבקות. מטגנים בכל פעם מספר קטן של סהרונים בשמן החם עד שהם זהובים ומעבירים למגש הוורומה מרופד בנייר מגבת לספיגת עודפי שמן. מגישים חם