סלמון טיקה עם אורז בסמטי ופק צ’וי

6 מנות

המרכיבים

מחית טיקה חומרים:

40 גרם זרעי כוסברה
40 גרם זרעי כמון
10 גרם צ’ילי אדום יבש
50 גרם עלי כוסברה טרייה
100 גרם שורש ג’ינג’ר קלוף
100 גרם שיני שום קלופות
220 גרם שמן זית
100 גרם מים
100 גרם מיץ לימון
1 כפית אבקת כורכום
30 גרם מלח
50 גרם בצל מיובש
140 גרם רסק עגבניות

סלמון טיקה החומרים:

1 ליטר מים לאידוי
300 גרם אורז בסמטי
1 כפית מלח ים
6 יחידות פילה סלמון ללא עור במשקל של 150 גרם ליחידה
2 כפיות מחית טיקה לכל פילה סלמון
600 גרם פק צ’וי

אופן ההכנה

מכינים את המחית:

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את זרעי הכוסברה, זרעי הכמון והצ’ילי וקולים 5 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 1. טוחנים 1 דקה/ מהירות 10.
  2. מוסיפים לקערה את הג’ינג’ר, כוסברה, שום ושמן זית וטוחנים 1 דקה/ מהירות 10.
  3. מוסיפים לקערת התרמומיקס את כל שאר החומרים ומבשלים 40 דקות/ 100 מעלות/ מהירות 2.
  4. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר עד לשימוש.

מכינים את הסלמון טיקה:

  1. יוצקים לקערת התרמומיקס את המים ומניחים את סלסלת הבישול במקומה בקערת התרמומיקס
  2. מוסיפים לסלסה את האורז והמלח וסוגרים את קערת התרמומיקס במכסה ללא פקק המידה השקוף.
  3. משמנים קלות את שני מגשי הורומה, מניחים את פילה הסלמון במגש הורומה התחתון ומורחים שכבה אחידה של מחית טיקה על צידו העליון של כל פילה.
  4. מניחים את הפק צ’וי במגש הורומה העליון, מניחים מעל המגש עם הדג, מכסים ומניחים את כלי הורומה במקומו מעל למכסה התרמומיקס.
  5. מאדים במשך 20 דקות/ טמפרטורת ורומה / מהירות 3.
  6. מעבירים את פילה הדג, הפק צ’וי והאורז לצלחות הגשה ומגישים חם.

FEINTIP

מחית הטיקה תשמר במקרר כשבועיים. גוונו והשתמשו בחזה עוף או בפילה דג לבן שישמשו תחליף נפלא לסלמון.