סלט יוגורט ומלפפונים

4 מנות

המרכיבים

350 גרם מלפפונים קלופים, ללא גרעינים, חתוכים גס
1 כפית מלח, ועוד לפי הטעם
2 שיני שום קלופות
350 גרם יוגורט יווני (יוגורט סמיך)

אופן ההכנה

  1. שמים מלפפונים ומלח בקערת הערבוב וקוצצים 3 שניות/מהירות 5. מעבירים את המלפפונים לסלסלת הבישול ומניחים להם להגיר נוזלים (כ-10 דקות). סוחטים היטב ושומרים בצד.
  2. שמים שום ועוד מעט מלח לפי הטעם בקערת הערבוב וקוצצים 3 שניות/מהירות 5.
  3. מוסיפים את המלפפונים הסחוטים ויוגורט יווני ומערבבים 20 שניות/ נגד כיוון השעון/מהירות 2.5. מתקנים תיבול. מעבירים לקערה ושומרים במקרר עד ההגשה.