סלט גזר מתובל

6 מנות

המרכיבים

400 – 500 גרם גזרים קלופים, חתוכים גס (4-3 ס”מ)
1 תפוח ירוק (כ-180 גרם), חתוך לרבעים
25 גרם צימוקים
15 גרם מיץ לימון טרי
1 שן שום קלופה (לבחירה)
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית פפריקה מתוקה טחונה
1/2 כפית קינמון טחון
1 קורט פפריקה חריפה טחונה, או לפי הטעם
10 גרם שמן זית איכותי
10-5 גבעולי כוסברה טריים, קצוצים גס
1/2 כפית מלח
1 קורט פלפל שחור טחון
20 גרם פיסטוקים קלופים, לא מומלחים, או אגוזים אחרים (כמו אגוזי מלך, שקדים)

אופן ההכנה

  1. שמים גזרים, תפוח, צימוקים, מיץ לימון, שום, כמון, פפריקה מתוקה, קינמון, פפריקה חריפה, שמן זית, כוסברה, מלח, פלפל שחור ופיסטוקים בקערת הערבוב וקוצצים 5 שניות/מהירות 5 .מגישים מיד או שומרים במקרר 20-15 דקות לפני ההגשה.

FEINTIP

  • הסלט ישמר במקרר עד שלושה ימים.