סלט גזר מתובל
6 מנות
המרכיבים
400 – 500 גרם גזרים קלופים, חתוכים גס (4-3 ס”מ)
1 תפוח ירוק (כ-180 גרם), חתוך לרבעים
25 גרם צימוקים
15 גרם מיץ לימון טרי
1 שן שום קלופה (לבחירה)
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית פפריקה מתוקה טחונה
1/2 כפית קינמון טחון
1 קורט פפריקה חריפה טחונה, או לפי הטעם
10 גרם שמן זית איכותי
10-5 גבעולי כוסברה טריים, קצוצים גס
1/2 כפית מלח
1 קורט פלפל שחור טחון
20 גרם פיסטוקים קלופים, לא מומלחים, או אגוזים אחרים (כמו אגוזי מלך, שקדים)
אופן ההכנה
- שמים גזרים, תפוח, צימוקים, מיץ לימון, שום, כמון, פפריקה מתוקה, קינמון, פפריקה חריפה, שמן זית, כוסברה, מלח, פלפל שחור ופיסטוקים בקערת הערבוב וקוצצים 5 שניות/מהירות 5 .מגישים מיד או שומרים במקרר 20-15 דקות לפני ההגשה.
FEINTIP
- הסלט ישמר במקרר עד שלושה ימים.