סורבה פרי קפוא

4 מנות

המרכיבים

60-100 גרם סוכר, או לפי הטעם
500 גרם פרי קלוף, חתוך במידת הצורך, קפוא בשכבה אחת (ראו טיפים)
2 כפיות מיץ לימון טרי (לבחירה)
1 חלבון (ראו טיפים) (לבחירה)

אופן ההכנה

  1. שמים סוכר בקערת הערבוב וטוחנים 10 שניות/מהירות 10.
  2. מוסיפים פרי קפוא, מיץ לימון וחלבון ומערבלים 1 דקה ו-30 שניות/מהירות 5, נעזרים מרית. מגישים מיד.

FEINTIP

  • הפרי חייב להיות מוקפא בקוביות נפרדות או בקבוצות קטנות. קלפו את הפרי וחיתכו לקוביות במידת הצורך, הניחו על מגש את חתיכות הפרי נפרדות זו מזו, הקפיאו, והשתמשו עבור המתכון או העבירו לשקית הקפאה לשימוש עתידי.
  • למרקם מוצק יותר, הקפיאו את הסורבה 15 דקות ואז הגישו.
  • במידה ואתם משתמשים בפירות יער קפואים, הוציאו אותם מהמקפיא 10-15 דקות לפני שלב 2.
  • למרקם אוורירי, אם השתמשתם בחלבון, אחרי שלב 2 ערבלו 30 שניות/מהירות 10.
  • לסורבה נימוח, הציבו את פרפר ההקצפה במקומו על סכין הערבוב לאחר שלב 2, והקציפו 1 דקה/מהירות 3.