מרק קרם פטריות

4 מנות

המרכיבים

200 גרם פטריות שמפיניון
700 גרם מים
200 גרם חלב
1 כפית גדושה מחית ציר ירקות תוצרת בית (ראו פרק מתכוני בסיס) או 1 קובייה להכנת ציר (ל-0.5 ליטר ציר) (ראו טיפ)
50 גרם קמח לבן
½ כפית מלח
50 גרם שמנת מתוקה
4 גבעולי פטרוזיליה טרייה, העלים בלבד
40 גרם גבינת מותכת (לבחירה)

אופן ההכנה

  1. שמים פטריות בקערת הערבוב וקוצצים 5 שניות/מהירות 4.
  2. מוסיפים מים, חלב, מחית ציר, קמח ומלח ומבשלים 10 דקות/C°100/מהירות 3.
  3. מוסיפים שמנת מתוקה, פטרוזיליה וגבינה מותכת ומבשלים 2 דקות/C°90/מהירות 2.
  4. מערבבים 30 שניות/מהירות 4-7 ,מגבירים את המהירות בהדרגה. מגישים חם.

FEINTIP

  • הגישו עם פרוסות של פטריות צלויות.
  • השתמשו ב-2 כפות אבקת מרק במקום 1 כפיות מחית ציר או 1 קוביות להכנת ציר (2 כפות אבקת מרק המיועדות להכנת 0.5 ליטר ציר)