מרק מינסטרונה

6 מנות

המרכיבים

80 גרם בצלים קלופים, חצויים
120 גרם כרישה, חתוכה גס
40 גרם שמן זית איכותי
600 גרם ירקות מעורבים קלופים (למשל תפוחי אדמה, קישואים, גזר, כרשה, גבעולי סלרי, עגבניות, עלי סלק, שעועית יבשה מבושלת, דלעת), חתוכים גס
1000 גרם מים
2 כפיות גדושות מחית ציר ירקות תוצרת בית (ראו פרק מתכוני בסיס) או 2 קובייה להכנת ציר (ל-0.5 ליטר ציר) (ראו טיפ)
1 כפית מלח
120 גרם פנה או פסטה יבשה קצרה אחרת
6 כפיות שמן זית איכותי
6 עלי בזיליקום טריים
6-18 כפיות גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה

  1. שמים בצל וכרשה בקערת הערבוב וקוצצים 5 שניות/מהירות 7. דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב.
  2. מוסיפים שמן זית ומבשלים 3 דקות/C°120/מהירות 1.
  3. מוסיפים ירקות מעורבים וקוצצים 6-10 שניות/מהירות 4.
  4. מוסיפים מים ומחית ציר ומבשלים 15 דקות/C°100/ נגד כיוון השעון /מהירות 1.
  5. מוסיפים מלח ופסטה ומבשלים לפי משך הזמן המצוין על גבי האריזה/C°100//מהירות 1. מגישים את המרק חם, מזלפים מעל שמן זית איכותי וזורים עלי בזיליקום קצוצים וגבינת פרמזן מגוררת לפי הטעם.

FEINTIP

  • מתכון זה מתאים להכנה עם מגוון רחב של ירקות הקיים אצלכם בבית.