מרק בצל

6 מנות

המרכיבים

80 גרם גבינה צהובה קשה, חתוכה לקוביות
500 גרם בצלים קלופים, חצויים
30 גרם שמן זית
20 גרם חמאה
½ כפית מלח, או לפי הטעם
¼ כפית פלפל שחור טחון, או לפי הטעם
2 כפיות קמח לבן (10 גרם)
50 גרם חומץ טבעי
950 גרם מים
1 כפית גדושה מחית ציר, עוף או בשר, תוצרת בית (ראו פרק מתכוני בסיס) או 1 קובייה להכנת ציר (ל-0.5 ליטר ציר) (ראו טיפ)
12 פרוסות בגט, מעט יבש, או לחם אחר בעל קרום פריך

אופן ההכנה

  1. שמים גבינה צהובה קשה בקערת הערבוב ומגררים 6 שניות/מהירות 7. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
  2. שמים בצל, שמן זית, חמאה, מלח ופלפל שחור בקערת הערבוב וקוצצים 10 שניות/מהירות 4, ומבשלים 10 דקות/C°120/ נגד כיוון השעון /מהירות 1, ללא כוסית המדידה. מגרדים את תחתית קערת הערבוב בעזרת המרית כדי לשחרר את הבצל המבושל.
  3. מוסיפים קמח, חומץ, מים ומחית ציר, מערבבים 10 שניות/ נגד כיוון השעון / מהירות 3, ומבשלים 20 דקות/C°100/ נגד כיוון השעון / מהירות 1. מתקנים תיבול.
    מחממים תנור במצב גריל ל-C°210.
  4. מוזגים מרק לקעריות חסינות חום, מניחים שתי פרוסות בגט מעל כל קערית ומפזרים מעל את הגבינה המגוררת. מניחים את הקעריות תחת הגריל עד שהגבינה נמסה ומשחימה מעט. מגישים מיד.

FEINTIP

  • בשלב 2, בשלו את הבצל עד 15 דקות כדי להשחימו יותר. יתכן ומשקע חום יידבק לתחתית קערת הערבוב.
  • השתמשו ב-2 כפות אבקת מרק במקום 1 כפיות מחית ציר או 1 קוביות להכנת ציר (2 כפות אבקת מרק המיועדות להכנת 0.5 ליטר ציר)