מיונז

כ – 300 גרם

המרכיבים

250 גרם שמן חמניות
1 ביצה
1 כפית מיץ לימון טרי או 1 כפית חומץ
2 כפיות חרדל (10 גרם) (לבחירה)
1/4 כפית פלפל שחור טחון (לבחירה)
½ כפית מלח

אופן ההכנה

  1. מניחים קנקן על מכסה קערת הערבוב, שוקלים בו שמן חמניות ושומרים בצד.
  2. שמים ביצה, מיץ לימון, חרדל, פלפל שחור ומלח בקערת הערבוב ומערבבים 1 דקה ו- 30 שניות/מהירות 4. יוצקים באיטיות, תוך כדי הערבוב, את השמן על מכסה הקערה כדי שיוכל לטפטף בזרם דק סביב כוסית המדידה אל הלהבים המסתובבים. מעבירים את המיונז לקערה ומגישים מיד או מעבירים לצנצנת אטומה ומאחסנים במקרר.

FEINTIP

  • לתוצאות הטובות ביותר כל המרכיבים וקערת הערבוב צריכים להיות בטמפרטורת החדר.
  • אם המיונז לא מסמיך, העבירו אותו לקערה ושמרו בצד. שימו ביצה נוספת בקערת הערבוב, ערבבו 1 דקה ו- 30 שניות/מהירות 4 וצקו באיטיות, תוך כדי הערבוב, את המיונז על מכסה הקערה כדי שיוכל לטפטף בזרם דק סביב כוסית המדידה אל הלהבים המסתובבים.