מחית ציר ירקות

כ – 650 גרם

המרכיבים

50 גרם גבינת פרמזן, בחתיכות (3 ס”מ) (לבחירה)
200 גרם גבעולי סלרי, חתוכים גס
250 גרם גזרים קלופים, חתוכים גס
100 גרם בצלים קלופים, חצויים
100 גרם עגבניות, חתוכות גס
150 גרם קישואים, חתוכים גס
1 שן שום קלופה
50 גרם פטריות טריות
1 עלה דפנה יבש (לבחירה)
6 גבעולים של עשבי תיבול שונים (לדוגמה בזיליקום, מרווה, רוזמרין), העלים בלבד
4 גבעולי פטרוזיליה טרייה
120 גרם מלח גס
30 גרם מים
1 כף שמן זית

אופן ההכנה

  1. שמים גבינת פרמזן בקערת הערבוב וטוחנים 10 שניות/מהירות 10. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
  2. שמים סלרי, גזר, בצל, עגבניות, קישואים, שום, פטריות, עלה דפנה, עשבי תיבול ופטרוזיליה בקערת הערבוב וקוצצים 10 שניות/מהירות 7, נעזרים במרית. דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב.
  3. מוסיפים מלח גס, מים ושמן זית. מבשלים 35 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 2, מניחים את סלסלת הבישול במקום כוסית המדידה על מכסה קערת הערבוב למנוע התזות. התערובת תתקבל סמיכה ויבשה למדי.
  4. מסירים את סלסלת הבישול, מוסיפים את גבינת הפרמזן, מניחים את כוסית המדידה במקומה ומערבלים 20 שניות/מהירות 10. מעבירים לצנצנת אטומה ומצננים לפני השימוש או מאחסנים במקרר.

FEINTIP

  • 1 כפית גדושה מחית ציר מקבילה לקובייה קנויה אחת של ציר מרק או 2 כפות אבקת מרק, ומתאימה להכנת 5.0 ליטר ציר נוזלי.
  • להכנת ציר ירקות מדדו 1 כפית גדושה מחית ציר לכל 500 גרם מים.
  • מחית הציר נשמרת במקרר כמה חודשים.
  • המלח במתכון הזה משמש כחומר משמר. כשמערבבים עם מים ביחס המומלץ, הציר לא
    יהיה מלוח מדי.
  • אם תרצו להפחית את כמות המלח במתכון שמרו את מחית הציר במקפיא.