מחית ציר בשר בקר

כ – 400 גרם

המרכיבים

300 גרם בשר בקר ללא גידים (שייטל-כף-סינטה) חתוך לקוביות

300 גרם מגוון ירקות שורש קלופים וחתוכים גס (בצל, גזר, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה)

2 גבעולי רוזמרין מופרדים לעלים

4 גבעולי תימין מופרדים לעלים

4 גבעולי פטרוזיליה מופרדים לעלים

150 גרם מלח גס

30 גרם יין אדום יבש או מים לבחירתכם

1 עלה דפנה יבש

1 מספר ציפורן

אופן ההכנה

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את קוביות הבשר וטוחנים 10 שניות/ מהירות 7, מניחים בקערה בצד.
  2. מכניסים לקערת התרמומיקס ירקות שורש, עלי רוזמרין, עלי תימין ועלי פטרוזיליה וקוצצים 10 שניות/ מהירות 5.
  3. מחזירים את הבשר הקצוץ, מוסיפים את יתר החומרים, מניחים מעליהם את סלסילת הבישול במקומה בקערת התרמומיקס למנוע השפרצות ומבשלים 25 דקות/ טמפרטורת ורומה/ מהירות 2 ללא פקק המידה השקוף. בסיום הבישול מוציאים את סלסילת הבישול מהקערה.
  4. מניחים את פקק המידה השקוף במקומו על מכסה הקערה וטוחנים 20 שניות/ מהירות 10.
  5. מעבירים את הרכז לכלי אטום, מצננים ושומרים במקרר עד לשימוש. הרכז נשמר עד כחודשיים במקרר

FEINTIP

  • דללו כפית גדושה של רכז ב-500 גרם מים רותחים וקבלו ציר בקר בסיסי.
  • לקבלת ציר מיוחד, הוסיפו כף רכז עגבניות ו-100 גרם פטריות קצוצות לבישול הציר.
  • מרכיב המלח במתכון נועד לשימור הרכז באמצעים ביתיים. במידה ואתם בוחרים להפחית את כמות המלח, שימרו את הרכז במקפיא.