מחית ירקות, תפוחי אדמה ובשר

כ – 270 גרם

המרכיבים

40-60 גרם תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לקוביות
90-100 גרם ירקות קלופים, חתוכים לקוביות
20-30 גרם בשר ללא גידים, חתוך גס, או 20-30 גרם פילה דג (למשל סלמון או דניס)
400 גרם מים
30-45 גרם מיץ תפוזים
½2-2 כפיות שמן צמחי (8-10 גרם)

אופן ההכנה

  1. שמים תפוחי אדמה, ירקות ובשר בקערת הערבוב, קוצצים 3 שניות/מהירות 5 , ומעבירים לסלסלת הבישול.
  2. שמים מים בקערת הערבוב, מכניסים את סלסלת הבישול למקומה ומבשלים 15 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 1.
  3. מוציאים את סלסלת הבישול בעזרת המרית ומעבירים את נוזל הבישול לקערה.
  4. מעבירים את תוכן סלסלת הבישול לקערת הערבוב ומוסיפים מיץ תפוזים, שמן וכ-60 גרם מנוזל הבישול. טוחנים 30 שניות/מהירות 10.
  5. כדי לצנן את המחית, מערבבים 8 דקות/מהירות 3, ללא כוסית המדידה. מעבירים לקערה, בודקים שחום המנה מתאים לתינוק ומגישים.

FEINTIP

  • בחרו בירקות, בשר ודגים המתאימים לגיל התינוק והתאימו את הכמויות לצרכיו.
  • התאימו את כמות נוזל הבישול למרקם המחית הרצוי.