מחית דגנים ופרי

כ – 180 גרם

המרכיבים

20 גרם דגנים מלאים המתאימים לבישול מהיר או 20 גרם שיבולת שועל מהירת הכנה או סולת
100 גרם פירות קלופים, חתוכים במידת הצורך
90 גרם מים
1 כפית שמן צמחי (5 גרם)

אופן ההכנה

  1. שמים את הדגנים בקערת הערבוב וטוחנים 20 שניות/מהירות 10.
  2. מוסיפים פירות וקוצצים 3 שניות/מהירות 5.
  3. מוסיפים מים ומערבבים 2 שניות/מהירות 6, ומבשלים 6-8 דקות/ C°100/מהירות 3.
  4. מוסיפים שמן וטוחנים 10-20 שניות/מהירות 9, ומצננים 6 דקות/מהירות 3, ללא כוסית המדידה. מעבירים לקערה, בודקים שחום המנה מתאים לתינוק ומגישים.

FEINTIP

  • כדי שהדגנים יסמיכו את הרסק, עליהם לרתוח לפחות פעם אחת.
  • למחית סמיכה יותר, הגדילו את כמות הדגנים או השתמשו בפחות מים.