מוס שוקולד

8-10 מנות

המרכיבים

100 גרם (½ כוס) סוכר

200 גרם שוקולד מריר

4 ביצים מופרדות

250 מ”ל ( 1מיכל ) שמנת מתוקה

קורט מלח

אופן ההכנה

  1. מכניסים לקערת התרמומיקס את הסוכר וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10.מעבירים לקערה בצד עד לשימוש.
  2. מכניסים לקערת התרמומקיס  את השוקולד ו- 100 גרם שמנת מתוקה ומבשלים 5 דקות/ 50 מעלות/ מהירות 2.
  3. מוסיפים את החלמונים ומערבבים 15 שניות/ מהירות 4. מעבירים את התערובת לקערה בצד עד לשימוש.
  4. שוטפים את קערת התרמומיקס ומייבשים היטב. מניחים את המטרפה במקומה על הלהב. מכניסים לקערה את החלבונים, אבקת הסוכר וקורט מלח ומקציפים 3.5 דקות/ מהירות 4.
  5. מקפלים את החלבונים בעדינות לתוך תערובת השוקולד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מחזירים את המטרפה למקומה ומכניסים לקערה את יתרת השמנת המתוקה ומקציפים 30 שניות / מהירות 4.
  7. מקפלים את הקצפת בעדינות לתוך תערובת השוקולד לקבלת בלילה אחידה.
  8. יוצקים את הבלילה לכוסיות הגשה אישיות ומעבירם למקרר ל 4 שעות לפחות. מגישים קר.

FEINTIP

הגישו את המוס שוקולד בליווי סירופ דובדבני אמרה בתוספת 2-3 דובדבנים.

הביצים תורמות למרקם המוס ולאווריריות. ניתן לוותר על הביצים במידת הצורך אך התוצאה עשויה להשתנות.