מוסקה של עדשים

6 מנות

המרכיבים

200 גרם עדשים אדומות יבשות
600 גרם מים
120 גרם גבינת פרמזן, חתוכה לקוביות
400 גרם חצילים
50 גרם שמן זית
200 גרם בצלים קלופים, חצויים
3 שיני שום קלופות
1 פלפל, ירוק או אדום, חתוך גס (כ-150 גרם)
400 גרם שימורי עגבניות קצוצות, כולל המיץ
20 גרם חומץ
1 כף עלי אורגנו מיובשים
1 כפית ג’ינג’ר יבש טחון
2-1 כפיות מלח, או לפי הטעם
½ כפית פלפל שחור טחון
40 גרם חמאה, ועוד לשימון
500 גרם חלב
40 גרם קמח לבן

אופן ההכנה

  1. שמים עדשים אדומות ו-500 גרם מים בקערה ומשרים לשעה.
  2. שמים גבינת פרמזן בקערת הערבוב וטוחנים 10 שניות/מהירות 10. מעבירים לקערה ושומרים בצד.
  3. חותכים את החצילים לפרוסות (בעובי 1 ס”מ) ומניחים בתושבת הוורומה. מוודאים כי כמה חורים בתושבת בוורומה נשארים חשופים למעבר אדים.
  4. שמים שמן זית, בצל, שיני שום ופלפל ירוק או אדום בקערת הערבוב וקוצצים 5 שניות/מהירות 5.
  5. מוסיפים עגבניות וקוצצים 2 שניות/מהירות 5.
  6. מוסיפים 100 גרם מים, חומץ, אורגנו, ג’ינג’ר, מלח ופלפל שחור לקערת הערבוב. מניחים את יחידת הוורומה במקומה על מכסה קערת הערבוב ומאדים 20 דקות/טמפרטורת וורומה/נגד כיוון השעון/מהירות 1. מסירים את יחידת הוורומה ושומרים בצד.
  7. מסננים את העדשים, מוסיפים ומבשלים 8 דקות/C°100/ נגד כיוון השעון /מהירות 2. בינתיים, מחממים תנור ל-C°200 ומשמנים תבנית אפייה בעלת שוליים. מסדרים את פרוסות החציל בתבנית ומכסים אותן בתערובת העדשים. אין צורך לנקות את קערת הערבוב.
  8. שמים חמאה, חלב וקמח בקערת הערבוב ומבשלים 8 דקות/C°90/מהירות 4.
  9. מוסיפים 60 גרם גבינת פרמזן מגוררת לרוטב ומערבבים 5 שניות/מהירות 4. מכסים את שכבת העדשים ברוטב ומפזרים מעל את יתר גבינת הפרמזן המגוררת. אופים את המוסקה במשך 30 דקות (C°200). חותכים לריבועים ומגישים חם.

FEINTIP

  • במקום עדשים אדומות מושרות השתמשו בעדשים חומות מבושלות מראש.