לחמניות זעתר

20 יחידות

המרכיבים

300 גרם מים
100 גרם שמן זית, ועוד לשימון והברשה
3 כפיות שטוחות שמרים יבשים (10 גרם)
1 כפית סוכר
550 גרם קמח לבן, ועוד לקימוח
100 גרם סולת
1 ½ כפיות מלח
100 גרם עלי זעתר טריים, שטופים ומיובשים

אופן ההכנה

  1. שמים מים, שמן זית, סוכר ושמרים בקערת הערבוב ומערבבים 2 דקות/37°C/מהירות 3. בינתיים, משמנים קערה בשמן זית ושומרים בצד.
  2. מוסיפים קמח, סולת ומלח ומערבבים 15 שניות/מהירות 6, ואז לשים 2 דקות/מצב לישה.
  3. מוסיפים עלי זעתר ולשים 1 דקה 30 שניות/מצב לישה. מעבירים את הבצק לקערה המשומנת, מכסים בניילון נצמד או מגבת ונותנים לו לתפוח במקום חמים עד שהוא מכפיל את ניפחו (כשעה). מחממים תנור ל-ºC200, מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ושומרים בצד.
  4. מרדדים במערוך את הבצק על משטח מקומח קלות לריבוע (בעובי 2 ס”מ) וקורצים ממנו לחמניות עגולות בעזרת קורץ עוגיות (Ø 5 ס”מ).
  5. שמים את הלחמניות על תבנית האפייה, זורים מעל קמח ומכסים במגבת. מתפיחים כ-20 דקות במקום חמים.
  6. מברישים את הלחמניות בשמן זית ואופים על משטח FAST&CRUST כ-20 דקות (ºC200) או עד שהן מזהיבות. מגישים חמים.

FEINTIP

  • החליפו את עלי הזעתר בתערובת עלים טריים של אורגנו, מיורן ותימין.
  • הגישו עם גבינת לבנה, חלומי או פטה או לצד מרק.