לחם כפרי

35 פרוסות

המרכיבים

600 גרם גרגרי חיטה
400 גרם מים
30 גרם שמרים טריים, מפוררים, או 3 כפיות שמרים יבשים (12 גרם)
120 גרם רוויון
150 גרם קמח לחם, ועוד לקימוח
2 כפיות מלח
1 כף חומץ בלסמי
1 כפית משפר אפייה (לבחירה)

אופן ההכנה

  1. שמים 200 גרם גרגרי חיטה בקערת הערבוב וטוחנים 1 דקה/מהירות 10. מעבירים לקערה גדולה.
  2. שמים עוד 200 גרם גרגרי חיטה בקערת הערבוב וטוחנים 1 דקה/מהירות 10. מוסיפים לקערה הגדולה.
  3. שמים עוד 200 גרם גרגרי חיטה בקערת הערבוב וטוחנים 1 דקה/מהירות 10, מעבירים לקערה הגדולה ושומרים בצד.
  4. שמים מים, שמרים ורוויון בקערת הערבוב ומחממים 2 דקות/C°37/מהירות 2.
  5. מוסיפים את גרגרי החיטה הטחונים, קמח לחם, מלח, חומץ בלסמי ומשפר אפייה. לשים 3 דקות/מצב לישה. משאירים לתפיחה בקערת הערבוב כשהיא מכוסה עד שהבצק תופח עד לקצה העליון של הקערה (30 דקות).
  6. לשים עוד 1 דקה/מצב לישה.
  7. מחממים תנור ל-C°220. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ושומרים בצד.
  8. מעבירים את הבצק למשטח מקומח. מעצבים בידיים מקומחות את הבצק לצורת ככר לחם, מעבירים לתבנית האפייה ומתפיחים בזמן שהתנור מתחמם (15 דקות). מצלקים בסכין חדה את פניה של הכיכר בצורת שתי וערב ואופים במשך 15 דקות (C°220).
  9. מנמיכים את הטמפרטורה ל-C°190 ואופים עוד 20-25 דקות או עד שהכיכר משמיעה קול חלול כאשר נוקשים על תחתיתה. מצננים על רשת לפני שפורסים.

FEINTIP

  • אם מעט מהבצק נדבק ללהבים לאחר שהעברתם אותו למשטח העבודה, הניחו את קערת הערבוב במקומה והפעילו 2 שניות/מהירות 10. הבצק יידחק לדופן הקערה וניתן יהיה להסירו בקלות בעזרת המרית.
  • תוכלו להתפיח את הבצק בסלסלת התפחה ייעודית ואז להפכו אל תבנית האפייה רגע לפני הכנסתו לתנור. באופן זה הכיכר תשמור על צורתה בזמן ההתפחה.