ירקות ממולאים

4 מנות

המרכיבים

2 קישואים (130 גרם כל אחד)
2 חצילים (400 גרם כל אחד)
2 בצלים לבנים קלופים (120 גרם כל אחד)
500 גרם מים
10 גרם שמן זית איכותי, ועוד לשימון וזילוף
100 גרם פירורי לחם
10 עלי בזיליקום טריים
1 ביצה
20 גרם חלב
½ כפית מלח
1 קורט פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

  1. חוצים את הקישואים והחצילים לאורכם ואת הבצלים לרוחבם. מניחים את הירקות בתושבת ומגש הוורומה כשצדם החתוך כלפי מטה.
  2. יוצקים מים לקערת הערבוב, מניחים את יחידת הוורומה במקומה על מכסה קערת הערבוב ומאדים 25 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 1. שומרים בצד את יחידת הוורומה ומרוקנים את קערת הערבוב.
  3. מחממים תנור ל-C°180. משמנים תבנית אפייה בעלת שוליים ושומרים בצד.
  4. מרוקנים את הירקות המבושלים בעזרת כף, שומרים על דפנותיהם שלמות למילוי. שומרים את תוכן הירקות לשימוש בתערובת המילוי.
  5. שמים שמן, פירורי לחם, עלי בזיליקום, ביצה, חלב, מלח, פלפל שחור ואת תוכן הירקות בקערת הערבוב ומערבבים 3 שניות/מהירות 5.
  6. מניחים את הירקות המרוקנים כשצדם המרוקן פונה כלפי מעלה בתבנית. ממלאים את הירקות המרוקנים בתערובת המילוי ומזלפים מעל שמן. אופים במשך 20-30 דקות (C°180). מגישים חם.

FEINTIP

  • במידה ואינכם אוהבים בצלים או שהם קטנים מידי למילוי, החליפו אותם בחציל או קישוא נוסף או השתמשו בבצל לתערובת המילוי בלבד.