טירמיסו

10 כוסות אישיות

המרכיבים

250 גרם גבינת מסקרפונה
100 גרם שמנת מתוקה
100 גרם סוכר
1 ביצה
1/2 כוס קפה אספרסו (או קפה נמס חזק ללא חלב)
20 עוגיות ‘ליידי פינגרס’
2 כפות אבקת קקאו

אופן ההכנה

  1. מרכיבים את המטרפה במקומה בקערת התרמומיקס, מכניסים לקערה את המסקרפונה, השמנת המתוקה, הסוכר והביצה ומקציפים 2 דקות/ מהירות 4 עד לקבלת קרם אוורירי ויציב.
  2. מעבירים את קרם המסקרפונה שהתקבל לשק זילוף ושומרים במקרר עד להרכבת המנה.
  3. טובלים עוגיית ‘ליידי פינגרס’ בקפה ומסדרים בתחתית כוס הגשה, מזלפים מעל מקרם מסקרפונה, טובלים עוגייה נוספת בקפה, מניחים מעל לקרם ומזלפים מעל עוד מעט מהקרם. חוזרים על הפעולה עם כל העוגיות וקרם המסקרפונה.
  4. לקראת ההגשה מפדרים בקקאו מעל לשכבת הקרם העליונה ומגישים קר.

ניתן להכין את המתכון ללא ביצים חיות – במקרה זה יש להכין בצמוד להגשה בכדי שהקרם יהיה יציב דיו.

FEINTIP

  • מומלץ לערבב כפית או שתיים של ליקר שקדים (אמרטו) בקפה. לגרסה ידידותית לילדים אפשר לזרות מעל שוקולד מגורר.
  • ניתן להכין את המתכון ללא ביצים חיות. במקרה זה יש להכין בצמוד להגשה בכדי לקבל קרם יציב.