טאג’ין נתחי פילה דג ים עם לימונים כבושים

4 מנות

המרכיבים

100 גרם בצלים קלופים, חצויים או 100 גרם בצל ירוק חתוך גס
2 שיני שום קלופות
10 גרם ג’ינג’ר טרי קלוף, פרוס דק
1 פלפל צ’ילי אדום, ללא זרעים
30 גרם פטרוזיליה טרייה, העלים בלבד
30 גרם כוסברה טרייה, העלים בלבד, ועוד להגשה
60 גרם שמן זית
מיץ טרי מלימון 1
1 כפית מלח דק, ועוד 1 קורט לפי הטעם
600 גרם פילה דג ים לבן, ללא עור ועצמות, חתוך ל-4 (למשל לוקוס, מוסר, אינטיאס, שד הים)
30 גרם נענע טרייה, העלים בלבד, ועוד להגשה
180 גרם גזר קלוף, חתוך לקטעים
100 גרם לפת קלופה, חתוכה לפלחים
150 גרם תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לקוביות (X 3 3 ס”מ)
1 לימון כבוש, חתוך לרבעים (ראו טיפ)
1 קורט פלפל שחור טחון, או לפי הטעם
1 כפית כמון טחון
1 כפית כורכום טחון
1 קורט אגוז מוסקט טחון
1 קורט קינמון טחון
550 גרם מים

אופן ההכנה

  1. שמים בצל, שום, ג’ינג’ר, צ’ילי אדום, פטרוזיליה וכוסברה בקערת הערבוב וקוצצים 8 שניות/מהירות 5. דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב.
  2. מוסיפים 40 גרם שמן זית, מיץ לימון ומלח ומערבבים 10 שניות/מהירות 2. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים ומעסים את הדג ומשרים 30 דקות במקרר.
  3. שמים נענע בקערת הערבוב וקוצצים 5 שניות/מהירות 5. דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב.
  4. מוסיפים גזר, לפת, תפוחי אדמה, לימון כבוש, מלח ופלפל לפי הטעם, כמון, כורכום, אגוז מוסקט, קינמון ושמן זית לקערת הערבוב ומבשלים 10 דקות/C°120/נגד כיוון השעון/מהירות בחישה עדינה.
  5. מעבירים את תוכן קערת הערבוב אל סלסלת הבישול, שומרים את נוזלי הבישול. יוצקים מים, נוזל משרה הדג (ללא חתיכות הדג) ונוזלי הבישול לקערת הערבוב. מכניסים את סלסלת הבישול למקומה ומבשלים 25 דקות/טמפרטורת וורומה/נגד כיוון השעון/מהירות בחישה עדינה.
  6. שמים את נתחי פילה הדג על מגש הוורומה. מניחים את יחידת הוורומה במקומה על מכסה קערת הערבוב ומאדים 8 דקות/טמפרטורת וורומה/נגד כיוון השעון/מהירות בחישה עדינה. מסירים את יחידת הוורומה ומוציאים את סלסלת הבישול, שומרים חם בצד.
  7. מניחים את כוסית המדידה במקומה ומערבבים 30 שניות/מהירות 5-10, מגבירים את המהירות בהדרגה. מסננים את הרוטב מבעד למסננת ומתקנים תיבול. מעבירים את טאג’ין פילה הדג לצלחת הגשה, מפזרים מעל עלי נענע וכוסברה טריים ומגישים חם עם הרוטב.

FEINTIP

  • כתוספת נדיבה, הוסיפו קוסקוס מהיר הכנה מעורבב עם מעט שמן זית לבישול בתושבת הוורומה.
  • לימון כבוש הוא תבלין מקובל במטבח הצפון אפריקאי ורכיב מרכזי במנות מרוקאיות רבות כמו טאג’ין. לימונים שלמים נכבשים בתחמיץ של מים, מיץ לימון ומלח, ליצירת טעם חמצמץ ולימוני. כתחליף השתמשו בלימון קטן וחצי כפית מלח, אך הטעם לא יהיה זהה.