חומוס

מתכון שלם

המרכיבים

250 גרם גרגרי חומוס, מבושלים או
250 גרם שימורי גרגירי חומוס, מסוננים (ראו טיפ)
150 גרם מים
50-70 גרם מיץ לימון טרי
60-140 גרם טחינה גולמית
1-2 שיני שום קלופות ( לבחירה)
½1-1 כפיות מלח
1-2 כפות שמן זית איכותי
2-3 גבעולי פטרוזיליה טרייה, עלים בלבד (לבחירה)
½ כפית כמון טחון
½ כפית פפריקה טחונה

אופן ההכנה

  1. שמים גרגירי חומוס מבושלים, מים, מיץ לימון, טחינה גולמית, שום ומלח בקערת הערבוב וטוחנים 1 דקה/מהירות 7, נעזרים במרית.
  2. דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב ומערבבים 30 שניות/מהירות 7. מעבירים את החומוס לצלחת הגשה ומעטרים בשמן זית, פטרוזיליה, כמון ופפריקה.

FEINTIP

גרגירי חומוס מבושלים: השרו 250 גרם גרגירי חומוס יבשים בהמון מים למשך לילה, סננו ושטפו לפני הבישול. שימו את גרגירי החומוס המושרים עם 1300 גרם מים בקערת הערבוב ובשלו 45-60 דקות/C°100/ נגד כיוון השעון/מהירות 0.5. סננו את הגרגירים המבושלים דרך תושבת הוורומה, צננו והשתמשו כמתואר במתכון.