חביתיות (קרפ) עם עשבי תיבול

12 חביתיות

המרכיבים

40 גרם גבינת פרמזן, חתוכה גס (3 ס”מ)
10 גבעולי נענע טרייה, העלים בלבד, שטופים ויבשים
10 גבעולי פטרוזיליה טרייה, העלים בלבד, שטופים ויבשים
10 גרם בצל ירוק, חתוך גס (3 ס”מ)
4 ביצים
40 גרם שמן זית
500 גרם חלב
200 גרם קמח לבן
1/2 כפית מלח
1 קורט פלפל שחור טחון
שמן חמניות

אופן ההכנה

  1. שמים גבינת פרמזן בקערת הערבוב וטוחנים 10 שניות/מהירות 9 .מעבירים לקערה ושומרים בצד.
  2. שמים עלי נענע, עלי פטרוזיליה ובצל ירוק בקערת הערבוב וקוצצים 10 שניות/מהירות 5. דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב.
  3. מוסיפים את גבינת הפרמזן המגוררת, ביצים, שמן זית, חלב, קמח, מלח ופלפל שחור ומערבבים 20 שניות/מהירות 5. תתקבל בלילה במרקם של שמנת מתוקה. אם היא סמיכה מדי, מוסיפים מעט חלב ומערבבים בעזרת המרית. מעבירים למקרר ונותנים לבלילה לנוח 20 דקות לפחות לפני השימוש.
  4. משמנים קלות מחבת בציפוי מונע הידבקות ומחממים לחום בינוני. יוצקים לתוכה מצקת קטנה של הבלילה תוך הטיית המחבת לכל הכיוונים כדי לכסות לחלוטין את תחתית המחבת. מטגנים 3-2 דקות או עד ששולי החביתית זהובים. הופכים את החביתית ומטגנים דקה נוספת. מעבירים לצלחת ומכסים במגבת מטבח כדי לשמור על החום.
  5. חוזרים על הפעולות עם יתר הבלילה. מגישים חם.

FEINTIP

  • הגישו חביתיות במילוי מלוח או מתוק (למשל חמאה, יוגורט וקורט סומאק או שמנת חמוצה וסלמון).
  • הקפיאו חביתיות לשימוש עתידי. להפשרה קלה, הניחו נייר אפייה או ניילון נצמד בין החביתיות לפני ההקפאה. לאתר ההפשרה עטפו את החביתיות ברדיד אלומיניום וחממו בתנור שחומם מראש (150ºC) במשך 10-5 דקות.