בצק פריך מתוק

טארט אחד גדול ועוד לעוגיות

המרכיבים

100 גרם סוכר
200 גרם חמאה לא מלוחה, חתוכה לקוביות
370 גרם קמח לבן
1 ביצה
1 קורט מלח
1.5 כפיות סוכר וניל ביתי או 1 כפית תמצית וניל איכותית

אופן ההכנה

  1. שמים סוכר בקערת הערבול וטוחנים 15 שניות/מהירות 10.
  2. מוסיפים חמאה, קמח, ביצה, מלח וסוכר וניל לקערת הערבוב ומערבבים 30-25 שניות/מהירות 5 ,נעזרים במרית. מוציאים את הבצק מקערת הערבוב, מעצבים כדור שטוח ועוטפים בניילון נצמד. מצננים במקרר כשעה.
  3. מחממים תנור ל-C°180 .משמנים תבנית טארט או מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומניחים בצד.
  4. מרדדים את הבצק בין 2 דפי נייר אפייה או ניילון נצמד לעובי 5 מ”מ. מרפדים את תבנית הטארט בבצק או קורצים עוגיות ומניחים אותן על תבנית האפייה. אם מכינים טארט, דוקרים את הבצק במזלג כדי שלא ייווצרו בועות אוויר. אופים את קלתית הטארט 20-15 דקות (180°C), עוגיות 12-10 דקות (180°C) או עד שמזהיב. מצננים לגמרי על רשת צינון לפני עיטור, או מילוי או מאחסנים במכל אטום.

FEINTIP

  • הקפידו לא לעבד את הבצק יותר מדי, מכיוון שעיבוד מיותר יגרום לעוגיות או לקלתית הטארט לאבד פריכות.
  • אם הבצק מתחמם וקשה לעבוד איתו, העבירו אותו למקרר כשהוא עדיין מכוסה בנייר אפייה או בניילון נצמד, עד שהוא מתייצב ונוח לעבודה.
  • במקום לרדד את הבצק במערוך, עצבו ממנו גליל עגול להכנת עוגיות, או גליל משוטח למלבן להכנת קלתית לטארט. עטפו בניילון נצמד וצננו במקרר עד שהבצק קר ונוח לעבודה. להכנת עוגיות, חיתכו את הגליל לפרוסות עגולות (בעובי 5 מ”מ), הניחו על מגש ואפו לפי הנחיות המתכון. להכנת קלתית טארט, רפדו את תבנית הטארט ברצועות ממלבן הבצק (בעובי 5 מ”מ) כשהן חופפות מעט, לחצו על הבצק באצבעות כדי לרפד באחידות את התבנית ואפו לפי הוראות המתכון.