בצק פיצה

670 גרם

המרכיבים

30 גרם שמן זית איכותי, ועוד לשימון
220 גרם מים, בטמפרטורת החדר
1 כפית סוכר
20 גרם שמרים טריים, מפוררים, או 2 כפיות שמרים יבשים (8 גרם)
400 גרם קמח לחם
1 כפית מלח

אופן ההכנה

  1. משמנים קלות קערה גדולה ושומרים בצד. שמים מים, סוכר ושמרים טריים בקערת הערבוב ומערבבים 20 שניות/מהירות 2.
  2. מוסיפים קמח לחם, שמן זית ומלח ולשים 2 דקות/פונקציית לישה.
  3. מעבירים את הבצק לקערה המשומנת ומעצבים לכדור.
  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו (כשעה).
  5. משתמשים בבצק הפיצה לפי הצורך.

FEINTIP

  • בשלב 2 ,שמנו מעט את הניילון הנצמד כדי שלא יידבק לבצק התופח.
  • השתמשו בבצק להכנת פיצה 1 מלבנית גדולה או 4 פיצות אישיות עגולות.
  • לעיצוב הפיצה, הניחו את הבצק על תבנית אפייה (בגודל 40X35 ס”מ לערך) מרופדת בנייר אפייה או משומנת בשמן זית איכותי. רדדו אותו בעזרת האצבעות מהמרכז לשוליים, ומיתחו בעדינות לצורה הרצויה. לחילופין, תוכלו לרדד בעזרת מערוך על משטח מקומח ולהעביר לתבנית האפייה המרופדת בנייר אפייה.
  • לאפיית פיצה, צרו רכס קטן סביב השוליים, ומירחו בעדינות בתוספות הרצויות. אפו 20-25 דקות בתנור שחומם מראש ל 230°C.