ביצים מאודות עם תרד

6 מנות

המרכיבים

מילוי תרד:

50 גרם בצלים, קלופים, חתוכים גס
2 שיני שום קלופות
10 גרם שמן זית
350 גרם עלי תרד צעירים טריים
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1 כפית סומאק
1/2 כפית מלח
1 קורט פלפל שחור טחון

ביצים:

חמאה, לשימון
6 ביצים
1/2 כפית מלח
פלפל שחור טחון טרי, או לפי הטעם
500 גרם מים
10 גרם צנוברים קלויים, להגשה
סומאק,להגשה

אופן ההכנה

מילוי תרד

  1. שמים בצל, שום ושמן זית בקערת הערבוב וקוצצים 5 שניות/מהירות 3.
  2. דוחפים בעזרת המרית את התערובת מדופן הקערה לכיוון הלהב ומבשלים 3 דקות/120°C/מהירות 1.
  3. מוסיפים עלי תרד ומבשלים 5 דקות/120°C/מהירות 1 ,ללא כוסית המדידה. מתבלים באגוז מוסקט, סומאק, מלח, פלפל שחור ומערבבים בעזרת המרית.

ביצים

  1. משמנים תבניות קרמיקה אישיות ומניחים תרד מבושל בתחתית כל אחת מהן. שוברים בזהירות ביצה מעל לתרד בכל תבנית. מתבלים במלח ופלפל שחור טחון ומחלקים את התבניות בין תושבת הוורומה למגש הוורומה. מניחים את מגש הוורומה על תושבת הוורומה ומכסים.
  2. מוזגים מים לקערת הערבוב, מניחים את יחידת הוורומה במקומה על מכסה קערת הערבוב ומאדים 15 דקות/טמפרטורת וורומה/מהירות 1. מסירים את יחידת הוורומה, מוציאים ממנה בזהירות את התבניות ומגישים חם בעיטור צנוברים וקורט סומאק.

FEINTIP

  • הגישו עם פיתה או לחם.
  • להכנת גרסה עשירה יותר, הוסיפו בשלב 6 כפית לַבַּנֶה מעל חלבוני הביצים, אך הקפידו לא לכסות לגמרי את החלמון.