אוזני המן במילוי פרג

כ- 40 יחידות

המרכיבים

החומרים לבצק:

100 גרם (½ כוס) סוכר

370 גרם (⅔2 כוסות) קמח לבן או ‘קמח תמי רב-תכליתי’ נטול גלוטן

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

5 גרם (1 כפית) אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל איכותית

40 גרם (⅓ כוס) ברנדי איכותי (אפשר להחליף במיץ תפוזים)

קליפה מגוררת מחצי לימון

1 ביצה

1 חלמון

החומרים למלית:

160 גרם (¼1 כוסות) פרג שלם טרי

200 גרם (¾ כוס) חלב

50 גרם (¼ כוס) סוכר

20 גרם (1 כף) דבש

20 גרם חמאה

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק:
    1. מכניסים לקערת התרמומיקס סוכר וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10.
    2. מוסיפים את יתר החומרים, מלבד הביצה והחלמון, ומעבדים20  שניות/ מהירות 7.
    3. מוסיפים ביצה וחלמון  ומערבבים 15 שניות/ מהירות 5 לקבלת בצק אחיד.
    4. מערבבים 10 שניות/ נגד כיוון הלהב/ מהירות 2 על מנת לנתק את הבצק מהלהב.
    5. מניחים את הבצק על נייר אפייה, משטחים קלות כדי שיהיה נוח לעבודה בהמשך ומכניסים למקרר לחצי שעה.

    מכינים את המלית:

    1. מכניסים לקערת התרמומיקס פרג וטוחנים 10 שניות/ מהירות 10.
    2. מוסיפים לקערה את יתר החומרים ומבשלים 5 דקות/ 80 מעלות/ מהירות 2. מעבירים למקרר לפחות לשעה עד לשימוש.

    ממלאים ואופים את אוזני-המן:

    1. מחממים תנור אפייה לטמפרטורה של 170מעלות.
    2. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
    3. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של ½ ס”מ.
    4. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8 ס”מ, מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול וצובטים את השוליים לקבלת צורת אוזן-המן.
    5. מעבירים את האוזניים לתבנית האפייה ואופים בתנור למשך כ-18-20 דקות עד ששולי האוזניים הופכות זהובות, אך נותרות בהירות.
    6. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים. בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים או שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

FEINTIP

  • הכינו את מלית הפרג יום לפני האפייה. המלית תהיה נוחה יותר לעבודה.